Je kenteken schorsen

Wat houdt dat eigenlijk in, je kenteken laten schorsen? En wanneer doe je dat precies? Het kenteken van je auto, je motor of je brommer laat je schorsen als je het voertuig tijdelijk niet gebruikt. Niet als je het voertuig een weekje wilt laten staan, maar voor een periode van een aantal maanden tot een jaar.

Het RDW kenteken schorsen zorgt er namelijk voor dat je bijvoorbeeld de wegenbelasting voor de auto dan niet hoeft te betalen. Je gaat niet met de auto de weg op, dus hoef je daar ook niet voor te betalen. Tegelijkertijd geldt dan ook dat je echt niet met je auto de weg op mag. Hetzelfde geldt bij een motor of een brommer. Ga je tijdens de schorsing toch op pad met het voertuig en je wordt aangehouden, dan kun je een fikse boete verwachten.

De reden om een voertuig te schorsen is bijvoorbeeld dat je twee auto’s bij de deur hebt staan waarvan je er maar één gebruikt. Het is dan een beetje zonde om toch voor beide auto’s alle kosten te betalen. Ook kan het zijn dat je vanwege een ongeluk voor langere tijd niet in staat bent je voertuig te besturen. Ook dan kan een schorsing handig zijn, omdat je er simpelweg geld mee bespaart.

Een RDW kenteken schorsen kan gemakkelijk via de website van de RDW, oftewel de Rijks Dienst Wegverkeer. Via een loket van de RDW kun je een schorsing aanvragen. Echter verdwijnen deze loketten wel steeds meer en kun je ook gemakkelijk online je kenteken schorsen. Via het internet is het schorsen van je voertuig binnen enkele minuten geregeld. Klik hier om naar de website van de RDW te gaan >>>


Lees meer over Auto's & Motoren.