Internet via je stopcontact

Om overal zo goed mogelijk te kunnen internet moeten internetkabels door je gehele huis of je gehele kantoor gevestigd zijn. Maar overal kabels aanleggen kost enorm veel tijd, werk en geld.

Daarom wordt er steeds meer gebruik gemaakt van draadloze oplossingen zoals Wifi. Maar ook het bereik van Wifi is niet onbeperkt. Binnen je huis en binnen kantoorpanden kunnen er veel obstakels zijn die het wifi-signaal zwakker maken of zelfs totaal onderbreken. Zo kun je in de ene ruimte een goede ontvangst hebben en in een andere ruimte een zwak of zelfs helemaal geen signaal. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die het Wifi-signaal kunnen versterken zodat je overal kunt genieten van een zo optimaal mogelijke internetverbinding.

Powerline adapters nemen de laatste tijd enorm toe in populariteit. Dat wordt bijvoorbeeld wel duidelijk in dit artikel van ComputerTotaal. En van de voornaamste redenen hiervoor is dat ze enorm gebruiksvriendelijk zijn. Je plaatst ze simpel in het stopcontact en op dat betreffende punt wordt het aanwezige Wifi-signaal versterkt. Om een verbinding mogelijk te maken heb je twee powerline-adapters nodig. Eén adapter plaats je bij je router en de andere adapter in de ruimte waar je een beter signaal wilt hebben. De adapters toveren als het ware je stroomnetwerk om in een kabelverbinding en zorgen voor een optimale internetverbinding door je gehele huis of kantoor. Op die manier kun je overal genieten van internet met een acceptabele snelheid.

Het belang van snel internet hoeven we niet nog eens te onderstrepen. In onze maatschappij moet alles steeds eerder en steeds sneller. Traag internet in deze tijden kan echt niet meer en kan nadelige gevolgen hebben voor onze sociale contacten en voor het zakenleven. Klik hier voor meer informatie over internet via je stopcontact.


Lees meer over Computer & Internet.