iPhone 5C; bijna uit de schappen?

De iPhone 5C wordt waarschijnlijk het eerste model dat geschrapt wordt als de nieuwe modellen uitkomen. Niets is echter zeker als het op Apple aankomt.

De iPhone 5C is het resultaat van jaren hard werken. Met de modernste aanvulling op de lijn met producten is Apple weer baanbrekend zoals de verwachting is van Apple. De iPhone 5C is tegenwoordig het goedkoopste Apple toestel. Dit is ook de reden dat het toestel populair is onder mensen met een budget.

Specificaties iPhone 5C

De iPhone 5C is uitgerust met een vier inch beeldscherm, plastic behuizing en A6 processor. Er zijn verschillende kleuren te krijgen: roze, geel, blauw, groen en wit. De iPhone 5C is even groot als de voorganger met een resolutie van 1136 bij 640 pixels. Als besturingssysteem voor de iPhone 5C heeft Apple gekozen voor het modernste IOS7. Zoals ook het geval is met de vorige modellen zijn er apps te krijgen om te gebruiken. De iPhone 5C is te krijgen in een 16 en 32 Gigabyte versie. Vanaf oktober 2013 is de iPhone te krijgen bij de verkooppunten.

De iPhone 5C en concurrentie

Eén van de meest gewilde telefoons is nog steeds de iPhone. De iPhone modellen steken zodoende zonder twijfel en met glorie al jarenlang met kop en schouders boven de rest uit. Degenen die vijftien jaar terug de markt voor mobiele telefoons beheersten hebben moeten toekijken hoe de iPhone de markt beetje bij beetje steeds verder overnam. Alleen Samsung heeft tot nu toe tegenstand kunnen bieden. In Nederland heeft Samsung zelfs nog een groter marktaandeel dan Apple. Verder zijn er natuurlijk nog enkele aanbieders van goedkope smartphones, zoals Wiko. De kwaliteit van deze smartphones ligt natuurlijk wel wat lager dan bij Apple.


Lees meer over Telefonie.