Apple maakt van website en store een kunstgalerij

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en Apple grijpt de jaarwisseling aan om klanten te inspireren om ook met wat nieuws te komen.

Het bedrijf doet dit door verschillende kunstwerken die met Apple-apparaten zijn gemaakt tentoon te stellen. Zo worden er verschillende foto’s, films en tekeningen gemaakt met de iPad, Mac of iPhone tentoongesteld. Deze tentoonstelling laat zien wat er allemaal mogelijk is met de technologie van de Apple apparaten. Steve Jobs voorspelde dit al jaren geleden dat de Apple apparaten een dergelijke toevoeging op het dagelijks leven en kunst zouden zijn.

Start Something New

Deze kunstgalerij is een onderdeel van de Start Something New campagne. In deze campagne wordt het werk van 14 kunstenaars uitgelicht. Dit werk en het verhaal achter de kunstwerken is te vinden op de website van Apple. Ook is hier te zien met welk Apple-apparaat of app het werk is gemaakt. Zo zijn er foto’s gemaakt met de iPhone 6 Plus maar ook foto’s die gemaakt zijn met de iPad Air. In een aantal Apple Stores zijn deze werken ook aan de muur gehangen. In Nederland zijn er in de Apple Stores nog geen werken te vinden. Wel worden in onder andere New York en Toronto diverse creaties tentoongesteld.

Apple legt graag de focus op wat je met hun eigen apparaten kan doen en niet enkel op het product zelf. De campagne is dan ook zeker kenmerkend voor het bedrijf. Het is eigenlijk alleen Apple die zoals als dit opzet. Andere fabrikanten zoals HTC en Samsung doen dit soort campagnes nooit. Op de website van Apple kan men vele creaties bekijken. In de OMT Community delen leden hun nieuwste creaties en het is ook mogelijk om zelf iets te plaatsen.


Lees meer over Computer & Internet.